Julkalendern 2017 – Lucka 2

Vi fortsätter med både jul- och barnbokstema och i dagens lucka sponsrar Bonnier Carlsen med tre exemplar av Barnkammarboken – Julsånger. Det blir alltså hela tre vinnare!

”Tralla med i Räven raskar över isen, hojta så högt du kan till Karusellen eller nynna stämningsfullt till Goder afton. Alla uppslag är fantasifullt och vackert illustrerade av några av de mest populära bilderboksskaparna just nu: Stina Wirsén, Cecilia Heikkilä och Jesús Verona. Formatet är litet och enkelt att ta med sig och knappen för att spela musiken är placerad direkt på uppslaget för den bästa upplevelsen. Bästa sångpresenten!” Läsålder 3-6 år.

Tävlingsregler
– Vad är det bästa på julbordet? Motivera kort ditt svar. Glöm ej att ange en giltig e-postadress.

Tävlingen avslutas ikväll 23.59.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! GRATTIS TILL EMMA BRISSMAN, ANNA OCH NINA!

64 reaktioner till “Julkalendern 2017 – Lucka 2

  1. Åh, vad mysigt med en sångbok! Hade varit super kul att få ge bort till dotterns halvsyster Charlie som är i precis rätt ålder. En riktig fin och rolig julklapp som tjejerna tillsammans kan lyssa/läsa till.

    Enligt mig är det bästa på julbordet helt klart pappas goda köttbullar. Han lagar hemmagjorda köttbullar i två olika smaker. Nu när jag inte bor hemma längre är det sällan jag får njuta utav dessa, men på julafton är vi tillsammans hela familjen och då får jag smaska i mig en massa.

    Kram Sanna

  2. Vilken svår fråga! Men jag får nästan säga köttbullarna för de klarar jag mig verkligen inte utan. De tillför något extra till julbordet och speciellt med den kryddningen vi har. Man liksom längtar efter dem redan i oktober. Mums!

  3. Det bästa på julbordet är den helstekta kalkonen. Här hemma blandar vi nämnligen olika kulturer för att skapa vår alldeles egna perfekta jul.
    Boken verkar underbar, älskar att sjunga för mina barn, senaste tiden har även den äldsta börjat (försöka) sjunga med

  4. Bästa på julbordet är ju Farmors Rödbetssallad! För att det är tradition och väldigt gott.

  5. Åh, den här skulle både sonen, jag och hans papp älska 😍 Dessutom skulle det vara toppen att få träna på lite julsånger.
    Det är svårt att välja ut vad som är bäst på julbordet, då det egentligen är kombinationen som gör det. Men jag skulle nog säga mormors köttbullar. Visst äter man köttbullar året om, men det är något speciellt med mormors köttbullar på julbordet. Mums 😍👌🏼

  6. Vore kul att vinna boken till min väns älskade dotter, som verkligen gillar att sjunga 🙂 själv är jag vegetarian sen mer än 15 år tillbaka och äter ingen av de klassiska julrätterna även om jag ”vegofierar” de flesta av dom till mitt julbord, får nog lov att säga att jumusten är en favorit, får man säga det som vuxen? Här fuskas inte, jag dricker den enbart under själva julhelgen och så är den så god såväl till maten som till lussekatterna (ja, i plural!) efteråt 🙂

  7. Denna frågan är ju så svår. Men julskinka med en riktigt stark senap på så det verkligen sticker i näsan, så himla gott.
    Jag älskar även MIN Jansons frestelse, det är sällan jag tycker mat jag lagar bli bättre än andras, men just Jansons frestelse visade det sig att jag var riktigt duktig på att göra

  8. Min absoluta favorit på julbordet är sjaunagravat och lättrökt renstek. Underbart gott och salt att äta som det är 🙂
    Den här boken skulle min dotter Snöfrid verkligen uppskatta. Hon älskar barnkammarböckerna och favorit just nu är julsånger. Tränar konstant för sig själv på sångerna till förskolans luciatåg – med väldigt varierade texter utifrån vad hon minns 🙂

  9. Julskinkan? Ja, jo. Inte så förtjust i julmat överlag men en knäckemacka med julskinka, mums!

  10. Kul med en sångbok så man får friska upp minnet lite sen jag själv var liten.
    Sötost är en favorit på julbordet.

  11. De nya rätterna som många börjat med, så som grönkålssallad med äpple och valnötter! Hoppas på vinst 😊

  12. Det bästa på julbordet är julskinkan! Passar till allt och smakar gott.

  13. Fina böcker att vinna.
    Det bästa på julbordet är ”Randigt” en norrländsk tradition som min man fört med sig. Sill, majonnäs med gräddvisp, rödbetor, saltgurka, lök och persilja. Så gott!

  14. Julskinkan som vi provsmakar kvällen innan julafton. Ljummen, tunt skivad, på nybakat mjukt bröd med lite äppelmos på toppen… jag längtar!!

  15. Det absolut bästa på hela julbordet är helt klart skinkan, gärna med någon god senap på ett gott bröd. Varför vet jag inte riktigt men kanske för att jag nästan aldrig äter skinka annars, men gott är det i alla fall.
    Den här boken skulle jag gärna vilja vinna för den hade jag haft stor nytta av både hemma med dottern och i jobbet som förskollärare.
    Mail:

  16. Janssons frestelse är det bästa på julbordet, har alltid älskat det ända sen jag var liten 😍

  17. Åh mysigt med en sångbok den skulle min systerson gilla mycket!!
    Jag måste säga att Farmors Jansons Frestelse är det godaste på julbordet! Dels för att det är tradition och för att hon har gjort den så länge jag kan minnas men även för att det är en rätt som så många i min släkt gillar! Det är typ höjdpunkten på julbordet enligt mig.

  18. Det bästa är det faktumet att ALLA längtat så mycket efter julmat att alla äter och är så glada! OCh mätta 😉

  19. Ägghalvorna är klart bäst! De blir ju också lite extra eftertraktade då de i min familj underskattar hur många man äter (de brukar räkna en halva var), så i år har jag tagit på mig den viktiga uppgiften att fixa ägghalvor med räkor till julbordet! 😄

  20. Mammas revbensspjäll! Så möra att köttet ramlar av benen och en sky som är gudomlig! Måste få henne att lära mig göra dem någon gång. De är det bästa på julbordet!
    Den här presenten skulle bli perfekt för barnen att roa sig med när väntan på tomten blir för lång!

  21. Jag tycker bäst om hemmagjorda köttbullar. Går att mumsa på både varma och sen norpa kalla ur kylen… men annars är det för mycket julgodis som slinker ner. Mums med knäck och lussebullar!

  22. Det bästa är allt vegetariskt, t.ex. vegetarisk julsk*nka, så att även djuren kan få en fridfull jul och fortsätta njuta av livet 🙂 Julen är för alla och den kärlek julen symboliserar borde givetvis gälla såväl människor som djur.

  23. De bästa är grönkåls paj toppad med valnötter. Den är så god o går att göra både glutenfri o laktosfri.

  24. Det bästa på julbordet är min mormors finska lådor! Morotslådan och potatislådan är inte bara min utan även barnens klara favoriter. Smakar barndom, helt ljuvliga..
    Vår dotter skulle älska denna bok då hon gärna sjunger med så fort hon hör musik. En fin samlingbok med just julsånger hade varit perfekt ❤

  25. Min favorit på julbordet är kålrotslåda, en sak som jag faktiskt snott med mig från det finska julbordet 🙂 Jag har inga egna barn men d här skulle bli en fin julklapp till någon av mina vänners små sötnosar! ❤

  26. Tidigare har det helt enkelt varit mammas köttbullar, men igår åt jag en kollegas fantastiskt goda hemmagjorda skaldjurssill och det var den bästa sill jag någonsin ätit. Så god! Den kommer definitivt bli en ny favorit på julbordet i framtiden.

  27. Det bästa på julbordet (förutom allt gottis) är enligt mig mörkt bröd med ost. Jag är ingen julmatsälskare min mamma bakar ett fantastiskt gott och saftigt bröd som jag längtar efter hela året!

  28. Det bästa med på julbordet är julskinkan, revbensspjällen & Ris a la Malta ❤ Detta vore perfekt att vinna & ha mysstunder med barnbarnen ❤

  29. Min egen grönkålssallad, helst med egenodlad grönkål, men det är inte alla vintrar som är tillräckligt milda ända in i december… grönkålssallad för att jag är trött på alla feta köttbullar och prinskorven som släkten alltid skall ha.

  30. Det bästa på julbordet är julmusten. Är inte så förtjust i julmat men julmusten sköljer ner allt.

  31. Ingen jul utan mammas små ost :)

    Denna boken skulle jag ge till min brors dotter hon är sex år gammal och älskar att sjunga :)

  32. Mammas små ost är det bästa 🙂
    Skulle ge denna till min brors dotter hon är sex år gammal och älskar att sjunga 🙂

  33. Det allra bästa på julbordet är laxmousse tycker jag. Det upptäckte jag så sent som för 5-6 år sen när jag åt julbord på ett värdshus. Gudomligt gött! Nu gör jag det varje år!

  34. Bästa på julbordet är sill i alla dess former. Till julbordet kan man med gott samvete ställa fram flera sorter utan att resten av familjen börjar rynka på näsan.

  35. Bästa på julbordet är min farmors julskinka! Det finns inget godare! Bästa är att lägga det på hennes hemmagjorda knäckemacka med lite hemmagjord senap! Mums! En f.d bondmora till farmor är inte fy skam! 😉

  36. Bäst på julbordet är MORMORS PLOMMONFYLLDA KÖTTBULLAR saftiga smakrika med hackade torkade plommonbitar i blandat med plommonsylt och köttfärs – Hon kommer från Finland och det är ett gammalt recept därifrån hon gör

  37. Åh, jag älskar julsånger! 😍
    Det bästa är definitivt julmusten. Dricker kopiösa mängder och gillar testa olika sorter. Bara mumsfilibaba!

  38. Det bästa på julbordet är så klart julskinkan och då med vörtbröd och äppelmos till. Som god tvåa kommer Janssons Frestelsen. Vill inte skryta, men min egen brukar bli jättegod 🙂

  39. Det bästa på julbordet enligt mig är Janssons, och då på min familjevis. Inte en massa ströbröd så det blir tort utan det ska vara blött och saftigt, mums.

  40. Julosten är min favorit! Även om jag äter cheddarost året runt så smakar den extra gott på jul!

  41. Jag älskar mammas hemmagjorda Jansson med ägg och rivna morötter. Det räcker för mej… Min son Aldo 6 år börjar snart läsa och vi vill träna med härlig bok

  42. Det bästa på julbordet är rödkålssalladen vi äter mellan köttbullar, skinka annat smått och gott. Sill i olika varianter brukar vi smaka först. Och ögat.som vanligt blir magen mätt fortare än

  43. Oj vad svårt att bara välja en sak när det är helheten som gör julbordet, men måste jag välja så blir det småländska (vita) kroppkakor. Lagom balans mellan den milda potatisen och det salta fläsket. Min stora är 5 år och älskar att sjunga, detsamma gäller lillasyster så detta är en favoritbok som vore underbar att ha i bokhyllan.

  44. Det bästa på julbordet är helt klart min farmors inlagda sill som jag nu får äran att ta efter och göra varje jul. Det glädjer mig att jag ska få föra en tradition vidare även om vi är få som äter den! För mig är den en god klassiker och ett måste på julbordet!

  45. Ris a la Malta är det bästa, sött och gott. Tråkigt att man har ätit massa annat innan bara 🙂

  46. Julskinkan tronar främst hos oss,
    på den kommer vi alla att släppa loss !
    Finns ju bara under juletid,
    åtminstone hos oss hemmavid !

  47. Leverpastej är ett måste 🙂
    Vore en perfekt bokvinst då jag och min lilltjej ständigt sjunger tillsammans ❤
    Hoppas på vinst!

  48. Sillen och laxen, för fisk är det bästa jag vet, skulle kunna äta det varje dag! 🙂

  49. Det bästa på julbordet är (men vilken svår fråga nu när jag funderar på saken) pappas janssons frestelse. Så krämig och god och gjord av kärlek till oss i familjen. Precis det som julen står för!
    Julsånger är ju så härliga och själv nynnar jag på dem hela december och långt in i januari…

  50. Köttbullar är helt klart det bästa. Tillsammans med lite rödbetssallad blir det mumma 😍

  51. Härlig tävling!
    Det bästa på julbordet är desserten; lussebullar, glöggtårta, saffrans cheesecake- ja allt sött och hembakat är gott!

  52. Dopp i grytan. Det mesta som finns på julbordet serveras ändock året om. Doppet är bara på julbordet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s