Pratar så fort jag kan av Lauren Graham

Lauren Graham är mest känd från succéserien Gilmore Girls, där hon i sju säsonger spelade den ensamstående mamman Lorelai Gilmore. Nyligen återvände hon till den bejublade rollen i Ett år med Gilmore Girls, som blev ett efterlängtat återseende för alla trogna fans. I Jag pratar så fort jag kan bjuder Lauren på ett antal kapitel ur sitt liv – från uppväxten och de första trevande försöken i skådespelaryrket till när hon åratal senare frågar sig själv ”Har jag blivit någon nu, eller?”.

Lauren avslöjar också detaljer från sitt liv som singel i Hollywood och hur man hanterar att vara ”för gammal” vid fyrtiofem. Sist men inte minst finns utdrag ur den dagbok hon förde under inspelningarna av Ett år med Gilmore Girls.

Jag pratar så fort jag kan är en memoar i essäform. Att läsa den är som att titta på Gilmore Girls, eller som att bli uppdaterad av sin bästa kompis: mycket skratt och roliga historier och, givetvis, mycket prat.

Jag har inte sett Gilmore Girls innan utan tittade på serien först detta året. Jag blev såklart lika såld som alla andra, trots att det har gått så lång tid sedan serien sändes. Den har humor, bra och intressanta karaktärer och det är något med Stars Hollow och Lorelai och Rory som man liksom inte riktigt kan förklara. En gång fast – alltid fast? Hur som helst så blev jag vansinnigt nyfiken på den här boken när jag såg den i listan över kommande böcker.

Boken handlar om Lauren Grahams väg till idag, från servitrisjobb till auditions och såklart tiden med Gilmore Girls. Vi får bland annat läsa lite dagboksinlägg från senaste inspelningen och mer eller mindre få lite inblick i det hela igen. Trots att det inte var så länge sedan jag såg serien drogs jag ganska omedelbart in i det igen och kände att jag ville ha mer, mer, mer. Däremot kände jag att det var något som saknades i boken. Det kändes lite som att Lauren själv inte riktigt visste vart gränsen skulle gå. Hur personligt skulle hon skriva? Skulle hon fokusera på känslorna kring karriären eller bara karriären?

Sammanfattningsvis tyckte jag att boken var bra och jag kan rekommendera den om man gillar Gilmore Girls eller Lauren Graham. I annat fall tror jag dock inte att man kommer ha något stort utbyte av den och kanske ska välja en annan memoar eller biografi.

Tack till Lind&Co för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 3/5

Författare: Lauren Graham
Utgivningsår: 2017
Förlag: Lind&Co
Läst färdigt: 30 september 2017
Finns hos: Adlibris | Bokus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s